Yoga

Yoga Capelle aan den Ijssel

Yoga Capelle aan den Ijssel

 

 

Yoga zou je kunnen omschrijven als een leefwijze of een filosofie die er, door middel van het uitvoeren van bepaalde oefeningen, voor zorgt dat er verbinding ontstaat tussen alle lagen van ons bestaan die in eerste instantie tegengesteld lijken. Denk bijvoorbeeld aan de tegenstelling tussen geest en lichaam, spanning en ontspanning en binnen en buiten. Door hier evenwicht in aan te brengen kom je in een natuurlijke staat van zijn en is het mogelijk om het leven als heel te ervaren. Yoga komt uit het Sanskriet en is een afgeleide van het woord Yuj dat verbinding betekent.

 

Lichaam en geest in balans brengen

Door het beoefenen van yoga zorg je ervoor dat je een balans aanbrengt tussen lichaam en geest. De oefeningen die bij Yoga worden beoefend heten Asana’s. Ze geven je kracht en energie en zorgen ervoor dat je lichaam ontspant. In deze tijd, waarin alles snel moet gebeuren, gebeurt het vaak dat de balans tussen lichaam en geest verstoord raakt. Yoga is dan een fijne manier om wat meer stil te staan in het nu en wat meer ontspanning toe te laten in je leven. Nog een bijkomstig voordeel is dat je er flexibel en lenig van wordt en je leert te luisteren naar je eigen lichaam.

 

Houdingen binnen de yoga

De houdingen die beoefend worden tijdens yoga in Capelle aan den Ijssel worden Asana’s genoemd. Het gaat er bij yoga niet om dat je een bepaalde prestatie neerzet en je hoeft niet super lenig te zijn als je een yogales wilt bijwonen. Wel zorgt regelmatig yoga beoefenen voor een flexibel en soepel lijf. Tijdens een les wordt er veel aandacht besteed aan ademhalingstechnieken en worden verschillende Asana’s beoefend. Het doel van deze oefeningen is dat je gehele lichaam beter functioneert. Denk aan het zenuwstelsel, je gewrichten, je organen en je evenwicht. Omdat tijdens de Asana’s allerlei spieren aangespannen en opgerekt worden wordt de doorbloeding van je lichaam ook beter.

 

Voordelen van yoga

In een yogales wordt naast de Asana’s ook veel aandacht besteed aan ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen. Dit zorgt ervoor dat je op een bewustere en diepere manier leert te ontspannen. Hierdoor kun je sneller herstellen en opladen met als gevolg dat je je zowel op lichamelijk als op emotioneel niveau fitter voelt.

Yoga zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in de wisselwerking tussen lichaam en geest, tussen denken en voelen. Hierdoor leer je bijvoorbeeld stress beter herkennen en kun je hierop inspelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *