Burn out, therapie

Voorkom overspanning met haptonomie Wassenaar

Haptonomie WassenaarHeb jij een druk leven? Studie, sport, werk en sociale relaties die soms veel energie vragen. Dit zijn in de basis allemaal leuke dingen. Soms kan het voorkomen dat deze dingen energie gaan vragen en zelfs te veel energie gaan vragen. Dit kan dan resulteren in overspanningsklachten en of een burn out. Sommige mensen ervaren ook depressies door te lang door te zijn gegaan met hoge druk van buiten of binnen af. Sommige mensen zijn strevers en vinden het moeilijk om balans te houden in hun leven, deze balans is echter wel enorm belangrijk. Er moeten genoeg moeten zijn dat je kunt opladen en er vervolgens weer tegenaan kunt gaan. Als je dit niet doet of je dit moeilijk kunt is het belangrijk om hulp te zoeken. In dit artikel worden een aantal voorbeelden gegeven van therapie├źn en hulp zodat jij binnen no time weer de oude bent.

Psycholoog

Het is raadzaam om een psycholoog te benaderen wanneer je merkt dat het minder goed met je gaat. deze zal dan vooral met je aan de slag gaan om jouw gedachten aan te pakken en je inzicht te geven in de problemen die je ervaart. Het is ontzettend belangrijk dat je dit serieus neemt. Als je dit niet serieus neemt kun je meer in de problemen komen. je moet niet in de problemen komen als je depressies, angsten of andere dingen ervaart. Het is super belangrijk dat je hiermee aan de slag gaat. dit kan perfect bij een psycholoog. Je moet via een huisarts naar een psycholoog gaan, het is dus belangrijk dat je eerst naar de huisarts gaat. deze kan je eerst doorverwijzen naar de praktijkondersteuner. Als de praktijkondersteuner je niet voldoende kan helpen kan deze je doorverwijzen naar de psycholoog.

Haptonomie

Wanneer je continu het gevoel hebt in je hoofd te zitten en hier niet uit kunt gaan is het raadzaam om haptonomie te nemen. Haptonomie is een therapie die de staat van zelfbewustzijn vergroot. Je krijgt dus direct oefeningen om jouw lichaam beter te voelen. ook helpt haptonomie bij grenzen aangeven en jou zelf richting te geven. Haptonomie kan worden gevonden in een fysiotherapie praktijk die gespecialiseerd is in haptonomie. Na een aantal sessies kun jij jouw lichaam beter voelen en kun je als het ware even lekker ontsnappen uit jouw hoofd. De haptotherapeut helpt je hierbij, deze oefent dit eerst samen met jou op de behandeltafel. Het is belangrijk te beseffen dat haptotherapie geld kost omdat het onder alternatieve geneeswijze valt.

Haptonomische begeleiding kan je krijgen bij Fysio den Hartog in Wassenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *