Relatietherapie

Relatietherapie Breda

Relatietherapie Breda

 

Relatietherapie iets waar veel mensen tegenop zien en tegenwoordig wordt het gezien als een zwakte om in therapie te gaan. Maar een stel kan veel baat hebben bij relatietherapie in Breda om elkaar beter te leren begrijpen en naar elkaar te luisteren.

 

Verschillende vormen

Iedereen heeft natuurlijk andere wensen of dingen waar een stel over wilt praten. Zo zijn er verschillende vormen van relatietherapie. Relatietherapeuten kunnen meerdere vormen toepassen liggend aan de problematiek van het stel.

EFT therapie, Emotionally Focused Therapy is een vorm van therapie wat in Nederland steeds meer gebruikt wordt. Deze vorm van therapie gaat uit van twee dingen namelijk iemand klampt zich te veel vast aan zijn of haar partner of degene is er juist te weinig. Deze relatietherapie focust zich op hechting tussen partners. Ook in Breda zie je dat deze therapie zich steeds meer ontpopt en wordt vaker aangeboden door therapeuten.

Ook heb je gestalttherapie, dit is een vorm van psychotherapie. Hierbij wordt gekeken naar de relatieproblemen hoe die ervaren worden door beide partijen. De partijen worden bewust wat deze problemen doen met zijn of haar partner. Vanuit daar ga je samen kijken naar een oplossing.

Zo zijn er nog meer soorten relatietherapie die aangeboden kunnen worden in Breda.

Doel van relatietherapie

Het doel van relatietherapie verschilt per stel, maar allemaal willen ze een probleem oplossen. Zo kan relatietherapie helpen om bijvoorbeeld grenzen te stellen, beter naar elkaar te luisteren, verschillen in externe factoren kunnen ook een reden zijn om therapie te zoeken. Stellen kunnen door verschil in opvoeding, cultuur of religie botsen en therapie zoeken om deze botsingen te kunnen voorkomen. Relatietherapie kan dus zorgen voor een schakel tussen twee partijen om begrip te krijgen voor elkaars verschillen en hoe hier mee om te gaan op een goede manier.

 

Voor wie is relatietherapie nuttig?

Relatietherapie is nuttig voor stellen die beide willen werken aan henzelf en aan elkaar. Ook is relatietherapie nuttig om te proberen als het tussen jou en je partner niet meer goed gaat en het stel niet gelijk drastische maatregelen wilt nemen. Relatietherapie kan hierbij dus ook een maatregel zijn om erger te voorkomen. In Breda heb je verschillende therapeuten die voor ieder stel gaat kijken wat het beste werkt. Wat voor het ene stel uitstekend werkte, hoeft niet voor het andere stel ook te werken. Er moet gekeken worden naar de personen en hun relatie met elkaar.

Relatietherapie kan dus heel nuttig zijn om een relatie verder te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *