Baby, Behandeling

Osteopathie baby

Osteopathie baby

Moeder én zeker ook kind hebben het best zwaar tijdens de bevalling. Zeker ook op het lichaam van het dan nog ongeboren kindje wordt best heel veel kracht uitgeoefend. Vooral dankzij de enorme beweeglijkheid en de sterke schedel kunnen de krachten echter goed ondervangen worden. Toch kan je zoon of dochter vanwege een snelle bevalling of een langdurige bevalling niet helemaal in orde zijn als hij eenmaal de wereld aan het ontdekken is.

 

Osteopathie baby

De ontstane klachten kunnen dan vaak prima middels osteopathie verholpen worden. Osteopathie voor de baby zorgt ervoor dat het kind weer ontspant en de natuurlijke beweeglijkheid terugkrijgt. Dit gebeurt vooral door de baby een lichte massage aan te bieden. Osteopathie baby is een prima idee, mits je met een erkende osteopaat werkt die dus de juiste osteopathie toepast.

 

Bij slaapproblemen, langdurig huilen en minder goed zuigen en slikken

Doorgaans melden ouders zich voor osteopathie voor de baby als er sprake is van slaapproblemen, problemen met slikken en zuigen, langdurig huilen en darmkrampjes. Dat doen ze eveneens als er sprake is van de zogenaamde KISS-problematiek of als zoon of dochter moeite heeft met boeren en de voorkeurshouding. Osteopathie baby kan ook verlichting brengen bij astma, eczeem en bij keel-, neus en oorproblemen. De osteopaat kan dus in heel veel gevallen iets voor je grote trots betekenen, en dat is uiteraard wat je als kersverse ouders wilt en zoekt.

 

Werk alleen met gecertificeerde en erkende osteopaten

Er zijn mensen die het maar niets vinden, zo’n klein mensje dat behandeld wordt. Toch kan dit prima, mits je wel met gecertificeerde en erkende therapeuten werkt uiteraard. De osteopaat die osteopathie voor je baby aanbiedt, werkt bovendien altijd nauw samen met de collega’s uit de reguliere gezondheidszorg; deze manier van therapie wordt gerekend tot de alternatieve geneeswijzen.

 

Meteen doorverwezen naar het ziekenhuis

Omdat osteopaten vanwege hun deskundigheid en opleiding als geen ander bepaalde klachten kunnen herkennen, worden de kindertjes indien hij dit nodig acht meteen doorverwezen naar een specialisme binnen de reguliere gezondheidszorg.

 

Behalve behandeling ook goed en duidelijk advies

Naast de massage behandelingen die je zoon of dochter krijgt, geeft de osteopaat je vaak ook nog eens nuttig advies over zaken als een goede verzorging van het kind en vertelt hij wat je zelf kunt doen als je kind te maken heeft met reflux. Ook kan aangegeven worden wat in jullie specifieke geval de beste babyvoeding is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *