Ontwikkeling

Law of Attraction

Law of attraction

De Law of Attraction is niets anders dan de wet van de aantrekkingskracht. Daarbij wordt uitgegaan van het principe ‘like attracts, like principe’. Met andere woorden: gelijken trekken gelijken aan. Waar jij de focus op legt, dat komt naar je toe. Je zou dus kunnen zeggen dat Law of Attraction wet is die uitgaat van aantrekken en afstoten.

Positieve gedachten zorgen voor een positieve levenshouding

Law of Attraction gaat uit van dualiteit. Je kunt als mens alles krijgen en bereiken, mits je er klaar voor bent, je gedachten er op zijn ingesteld net als je gevoelens en bedoelingen. Law of Attraction zegt dat wie of wat jij wilt zijn worden aangetrokken door gedachten, gevoelens en intenties. Zo brengen positieve gedachten een positiever leven. Negatieve daarentegen, brengen een negatief gevoel en zorgen voor negatieve dingen in je leven. Law of Attraction veronderstelt dat gedachtes die je hebt van pure energie zijn én denkt dat energie ook energie aantrekt.

Heldere gedachten zorgen voor trillingen richting het universum

Law of Attraction gaat terug naar 1900 en basis is het boek van William Atkins New Thought Movement. Kerngedachte was meteen dat je bent wat je denkt, niet wat je denkt dat je bent. Klinkt allemaal leuk, maar hoe pas je dit toe? Welnu, zorg voor een ontspannen geest en ga mediteren, tien minuten is al voldoende om je geest te versterken. Vervolgens probeer je duidelijk te krijgen wie je wilt zijn en wat je wilt bereiken. Zorg dat de gedachten helder zijn, want heldere gedachten maken trillingen naar het universum. Volgens de Law of Attraction krijg je in ruil het door jou gewenste resultaat.

Stuur een beeld van jouw specifieke wens

Je stelt het universum een vraag, je stuurt als het ware het beeld van jouw specifieke wens. Wees wel reëel en moet het een wens zijn die ook daadwerkelijk realiseerbaar is. Je zet je wens ook op papier, waarbij je je schrijven begint met ‘ik voel me zo blij en dankbaar dat’. Deze zin gebruik je als je wens al is uitgekomen. Tot de dag dat het zover is, fantaseer je elke dag over je wens. Deze manier van persoonlijke ontwikkeling laat je voelen, voelen hoe het is als een wens uitkomt. Dit doe je dus door gedrag en gedachten aan te passen. En dit zijn dan ook meteen de twee belangrijkste elementen van de Wet van Aantrekking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *