Intelligentie

Intelligentietest Utrecht voor mijn zoon

Intelligentietest Utrecht

Mijn vrouw en ik mogen van geluk spreken dat we een gezond gezin hebben. Onze kinderen zijn kerngezond en hier zijn we dan ook super blij mee. We moeten helaas wel vaak op school komen omdat onze kinderen problemen maken, maar dit vinden we niet super erg. Echter moesten we laatst ook op school komen voor onze jongste zoon, Eric. Eric zit in groep 4 en loopt erg voor op zijn klasgenootjes, daarnaast is hij erg nieuwsgierig en eigenwijs. Dit laatste kan dan ook weleens voor problemen zorgen. Hij raakt hierdoor wel eens in conflict met zijn klasgenootjes en dat vind Eric zelf ook erg vervelend. De school raadde ons dan ook aan om een intelligentietest te doen. Ze hadden namelijk het vermoeden dat onze zoon hoogbegaafd was. We hebben dit advies dan ook opgevolgd en hebben Eric toen der tijd ingeschreven voor een zogeheten IQ test.

De IQ test

Nadat we Eric hadden ingeschreven vertelde wij hem dat die van school een test moest maken. Hij stelde ons een hoop vragen hierover en verbaasde ons dan ook niks. We hebben hem naar de locatie van de IQ test gebracht en lieten hem de intelligentietest maken. De resultaten kregen we gelijk na de test. Het vermoeden van de school bleek te kloppen, Eric bleek hoogbegaafd te zijn. Aan de ene kant waren we erg trots, maar aan de andere kant wisten we ook dat dit ook voor complicaties kon gaan zorgen. We hebben na de resultaten van de test een gesprekje gehad met onze zoon. Hij vertelde ons dat hij ook vaak op school merkte dat die anders was en dat die het fijn vond dat die nu wist waardoor dit kwam.

De reactie van zijn school

Nadat we het nieuws zelf moesten verwerken hebben we contact opgenomen met de school. We vonden het dan ook erg fijn om te horen dat de school van Eric hem hier zo veel mogelijk mee zou gaan helpen. In de tussentijd zijn we een halfjaar verder en merken we dat Erik zich een stuk fijner voelt. Hij krijgt nu lesstof die hij erg leuk vindt, daarnaast houden de leraren ook erg veel rekening met zijn eisen. Thuis proberen we ook zoveel als mogelijk rekening te houden met Eric. Hetgeen waar we vooral mee worstelen is dat Erik ook super gevoelig is. Wij moeten hem dan ook vaak geruststellen over het feit dat anders zijn niet perse slecht hoeft te zijn en dat hij super trots moet zijn op zijn intelligentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *