therapie, Voeding

Hulp nodig bij vanwege groot verzuim? Denk aan voedingstherapie!

Voedingstherapie

Sommige bedrijven hebben veel last van verzuim. Soms voor enkele dagen en in sommige gevallen blijven mensen tot maanden weg. De reden kan ziekte zijn of overwerken. Wat de reden ook is, het is niet erg fijn en kan het bedrijf in grote problemen brengen, want zonder de juiste medewerkers kun je niet veel en ga je misschien zelfs failliet. Daarom is het belangrijk deze problemen zo snel mogelijk en zo goed mogelijk aan te pakken.

 

Wat is voedingstherapie en hoe kan het helpen bij verzuim?

Wanneer je bedrijf veel last heeft van verzuim kun je kiezen om voor voedingstherapie te gaan. Daarbij zie je dat het steeds erger wordt en het bedrijf langzaam in de problemen komt. Wat kan je daar aan doen? Voedingstherapie kan je helpen. Voedingstherapie betekent een check naar het voedingspatroon van de mensen die in het bedrijf werken. Eten zijn bijvoorbeeld elke middag een broodje frikandel in de kantine of nemen zij salades mee? Wat zijn hun eetpatronen thuis en drinken ze genoeg op het werk? Zo probeert voedingstherapie een verband te vinden tussen het verzuim en het voedsel dat gegeten wordt. Heeft dit altijd een verband dan? Ja, vaak heeft het verzuim een direct verband met voeding en beweging. Gaan mensen bijvoorbeeld altijd met de auto naar het werk of fietsen ze? Dat zijn allemaal belangrijke facetten van een hoog verzuim.

 

Hoe kan ik mijn verzuim verbeteren met voedingstherapie?

Er zijn tegenwoordig allemaal therapieën en strategieën die je kunnen helpen bij het verbeteren van het verzuim op het werk. Denk maar aan het fietsplan dat bij steeds meer bedrijven wordt geïmplementeerde. Hierbij help je als bedrijf je werknemers om een fiets te kopen. Op die manier kun je er voor zorgen dat deze mensen meer en beter bewegen en dus vitaler worden. Daarnaast zorgt het ook dat ze gezonder eten, dat is meestal hoe dat gaat.

 

Waar kan ik een voedingstherapie vinden?

Als je googled op voedingstherapieën voor bedrijven, kun je er voor zorgen dat je een specialist krijgt die jouw verzuim kan verhelpen met voedingstherapie. Hij of zij kan dan langskomen op het bedrijf om je wensen en problemen door te spreken om vervolgens een passend plan uit te gaan voeren. Zo kun je samen met de voedingstherapie zorgen dat het verzuim in je bedrijf weer lager wordt. dit zal natuurlijk niet meteen zijn, maar het zijn wel hele goede handvatten om het te gaan verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *