Burn out

Hoe kom je aan een burn out Venlo

Burn out Venlo

Een burnout is erg vervelend. Helaas komen er dan ook steeds meer burn outs voor. het is belangrijk dat je aan de slag gaat met je burn out. Als eerste is het belangrijk dat je er achter komt waar de oorzaak van jouw burn out ligt. Veel mensen zien een burn out als een werkgerelateerd probleem, dit kan echter anders liggen bij een burn out. Een burn out omvat veel meer dan alleen maar werkstress, er speelt echt meer. je krijgt niet zomaar een burn out van hard werken, aan hard werken is nog nooit iemand doodgegaan. Het gaat erom hoeveel controle je ervaart en hoeveel autonomie jij in het leven hebt. Zorg er daarom voor dat je deze dingen voor jezelf eerst goed onderzoek voordat je simpelweg rust neemt en binnen no time weer in hetzelfde patroon terugvalt

Zoek naar de oorzaak

Zoek naar de oorzaak van je burn out. Stel jezelf de vraag of je wel gelukkig was voor je de burn out kreeg, wat is er sindsdien veranderd? Werk he misschien erg hard omdat je het huis wilt ontvluchten en zitten er een aantal dingen privé niet goed. Als je privéleven niet lekker loopt kan dit energie kosten. er zijn een aantal dingen die ontzettend belangrijk zijn. Als eerste moet je autonomie hebben in je leven als je geen autonomie hebt in je leven ervaar je geen vrijheid, dit kost energie. Ten tweede zijn sociale relaties erg belangrijk, het gaat er niet om hoeveel je er hebt. Het gaat erom hoe de kwaliteit van die sociale relaties zijn, staan deze mensen echt voor je klaar? Zit je goed in je relatie? Deze dingen zijn confronterend maar wel belangrijk. Ten derde is het belangrijk dat je ervaart competent te zijn en de mogelijkheid hebt om jezelf te ontwikkelen. Zodra je op een of meer van deze gebieden stress ervaart kom je snel in de problemen. Het uit zich dan als snel in een burn out. Als je minder energie hebt en stress ervaart daalt je weerbaarheid, met hard en veel werken is dit geen goede combinatie. Dan is het 1 plus 1 is 2!

Zoek hulp

Het is ontzettend belangrijk dat je hulp zoekt als je een burn out hebt. Waarschijnlijk durf je het bovenstaand niet goed te onderzoeken omdat het eng is. er komt angst bij kijken en bij angst komt ontwijkingsgedrag. Hier moet iemand je waarschijnlijk door heen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *