Burn out, therapie

Burn out kliniek

Stress, overspannen en een burn out. Burn out is de grootste aan werk gerelateerde ‘ziekte’ van ons land en het begint vaak met stress. Je raakt vervolgens overspannen om daarna totaal lusteloos en zonder energie thuis te zitten. Mensen die te kampen hebben met een burn out worden vaak behandeld alsof het een psychosomatische klacht is, of een angststoornis. Dat is het echter niet. Ondertussen is in de gemeente Vaals in Limburg een burn out kliniek geopend. De resultaten zijn verbluffend.

Erkennen van het feit dat sprake is van een burn out

Belangrijk bij een burn out is het erkennen van de klachten en het erkennen dat je een burn out hebt. Dit is de voornaamste stap die gezet moet worden. Voor iedereen gelden andere klachten en zijn andere symptomen van toepassing, zoals het herstellen ervan ook echt maatwerk is. De juiste diagnose en de juiste behandeling zijn essentieel als je er snel weer bovenop wilt raken.

Er is wel degelijk snel iets aan een burn out te doen

Het is nog niet eens heel erg lang geleden dat je bij een burn out maandenlang thuis was en eigenlijk niets deed. Onnodig, want een burn out is wel degelijk snel aan te pakken. Kies je voor de burn out kliniek dan krijg je vaak al snel weer zin om aan het werk te gaan en kun je re-integreren. In de burn out kliniek in Vaals is een individueel gericht behandeltraject voor iedereen die met een burn out te maken heeft. In de burn out kliniek kom je daadwerkelijk tot verandering en kun je structureel iets doen aan de klachten. Het nastreven van een oplossing voor de rest van je leven is het doel van de specialisten in de burn out kliniek, iets heel anders overigens dan een depressiekliniek Ten onrechte krijgen mensen met een burn out nog wel eens dezelfde behandeling voorgeschoteld als die mensen met een depressie krijgen.

De eerste resultaten van de burn out kliniek zijn verbluffend

De kliniek ligt in het uiterste puntje van Zuid Limburg, prachtig in de natuur en biedt een combinatie tussen intern verblijven en een persoonlijke multidisciplinaire aanpak. De eerste resultaten zijn verbluffend. De meeste mensen voelen zich tijdens een behandeling in de burn out kliniek al binnen enkele weken weer beter en maken een transformatie door die hen de rest van hun leven écht helpt.

Burn out kliniek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *