therapie

Behoefte aan overspannen therapie Zwolle

Overspannen therapie ZwolleBen je overspannen?

Je bent de laatste jaren keihard aan het werk en de zaken gaan goed, te goed zelfs. Je moet overwerken en je kan de druk niet meer aan. Je bent emotioneel aan de grond genageld en fysiek uitgeput. De zaak lijdt onder jouw toestand en je voelt je verschrikkelijk. Je bent vermoeid en overspannen. Overspannen zijn bestaat uit drie componenten, uitputting, cynisme en een laag zelfbeeld. De reden van overspanning kan zijn: te veel stress op het werk of in een privé situatie. Hoe kom je hier vanaf?

Manieren om je vermoeidheid te verminderen en je overspanning

De manier waar iedereen aan denkt is natuurlijk tijdelijk te stoppen met werk, om even zo min mogelijk stress te hebben en om natuurlijk de hele dag te gaan slapen. Deze manier kan echter veel tijd in beslag nemen, waardoor je jaren uit de roulatie bent. Een iets wat effectievere manier is overspannings therapie, een therapie dit zich bezighoudt met het verwerken en verhelpen van overspanning en vermoeidheid. Een therapie duurt 12 tot 15 weken en daarin worden de volgende problemen behandeld. Zo worden de disfunctionele gedachten beschreven en behandeld zodat je weet waar de kern van de pijn zit. Naast die problemen worden ook de risicofactoren behandeld die voorkomen op het werk. Tijdens de overspannen therapie zijn er wekelijkse sessies waar het gevoel wordt besproken en de problemen die zijn voortgekomen behandeld.

Effect van een overspanning therapie:

De effecten van een therapie kunnen groot zijn, vaak is een therapie goed uitgepakt en kan diegene na enkele maanden weer aan de slag. Mocht dat niet het geval zijn is het een optie om nog langer door te gaan met overspannings therapie. Naast het herstellen van je baan is er ook de mogelijkheid dat je een gehele carrière switch maakt. Een overspannen therapie is er om ervoor te zorgen dat je weer lekker in je vel gaat zitten en je minder gestrest bent, emotioneel stabiel en fysiek in orde. Zo helpt de therapie met de vermoeidheid en emotionele balans zodat je weer goed op weg kan en je leven weer op de rit hebt.

Om de vermoeidheid te behandelen kan je ook verschillende dingen doen. Je behandelt jezelf door een ritme te vinden. Een behandeling kan ook door rust te nemen met medicijnen. Tijdens een behandeling kan je ook mediteren, hierdoor laat je je lichaam en geest rusten. Dit kan een gestrest gevoel tegengaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *